Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

Vytautui Mačerniui atminti

 

 Vilniaus Simono Konarskio gimnazijos

Novatoriško verslumo sampratos elementų įgyvendinimas.
Data
2021-05-03
Klasė
5a
Mokytojas
Erika Memis
Pamokos tema
Vytautui Mačerniui atminti
Elemento taikymas
Praktinė veikla, darbų pristatymas, interpretavimas
1-3 komentarai (mokinio, mokytojo)
2021 metais minimas poeto Vytauto Mačernio gimimo šitmetis. Ta proga Joniškio kultūros centras inicijavo virtualų respublikinį poeto V. Mačernio poezijos tekstų iliustracijų kūrybos konkursą, kuris skatintų domėtis poeto kūryba. Su šio poeto kūryba 5a ir 6a klasės mokiniai susipažino per lietuvių literatūros pamokas. Iliustravo pasirinktą eilėraštį. Iliustracijos eksponuojamos Joniškio kultūros centro interneto socialinio tinklo Facebook paskyroje.
 
Paulina Ščesnulevič apie savo kūrinį „Saulėlydis“ (pagal V. Mačernio eilėraštį „Šešėlis“) rašo taip: „Žmogus, po sunkios dienos sėdi ir žiūri, kaip leidžiasi saulė. Kaip baigiasi diena, taip ir prabėga žmogaus gyvenimas: gražiai, kartais linksmai, kartais liūdnai ir greitai“.
Karolis Sergevič apie savo kūrinį „Apleistas namas“ (pagal V. Mačernio eilėraštį „Senas namas užmiesty“) rašo taip: „Senas, visų apleistas namas gyvenvietės pakraštyje. Niekas jo nelanko, griūna jis užmarštyje“.
Agneška Stachovska apie savo kūrinį „Gyvenimas kaip rudens lapai“ (pagal V. Mačernio eilėraštį „Senas namas užmiesty“) rašo taip: „Gyvenimas kaip - ruduo. Rudenį keičia spalvą ir krenta medžių lapai, taip pat greitai bėga žmogaus metai“.
 
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti