Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

SVEIKINAME!

 
Publikuota: 2024-09-30
Mūsų gimnazijos mokinės: Joanna Konstancja Mazur (IIa.), Izabelė Suščenkovaitė (IIIa) ir Emilia Koroliova (IIIa)  (mokytoja Regina Baniukievič ) dalyvavo  III   piešinių konkurse  „Kazimieras Sakovičius – nusikaltimų metraštininkas“.
Konkurso darbai yra apie Kazimierą Sakovičių, kuris rašė slaptą dienoraštį nuo 1941 metų liepos iki 1943 metų lapkričio. Šie užrašai yra svarbus žinių apie Holokaustą ir kitus nacių nusikaltimus Paneriuose šaltinis.
Labai džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos konkurso dalyvių darbai buvo puikiai įvertinti. Trečią vietą užėmė Joanna Konstancja Mazur už eskizą  iš gydytojo Ruebunbauerio žodžių. Kūrinyje vaizduojama „Dienoraščio“ scena, kurioje mama, peršauta į šlaunį, iki paskutinių gyvenimo akimirkų bando apsaugoti savo kūdikį ant rankų.
“  Izabelos  Suščenkovaitės piešinyje  „Spalio 12 d. vėl buvo nušauta maždaug 2000 žmonių“ vaizduojami  šokiruojantys įvykiai, kuriuos Kazimieras Sakovičius matė iš savo namo palėpės.
Emilijos Koroliovos koliaže  „Dienoraštis, parašytas paneriuose“ matyti metraštininko rankos.
Daugiau informacijos https://ponary.pl/wyniki-iii-edycji-konkursu-ponarskiego/
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti