Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

Gimnazijoje svečiavosi Pasieniečių mokyklos atstovė

 
Publikuota: 2024-04-25
Balandžio 18 d. beveik 100 I-IV klasių mokinių susirinko gimnazijos aktų salėje į ugdymo karjerai informacinį renginį. Tądien gimnazijoje svečiavosi Pasieniečių mokyklos atstovė Justyna Gečevskė. Visi kartu bandėme išsiaiškinti, kas tai yra pasienietis.
Viešnia demonstravo filmuotą medžiagą ir aiškino, kokius darbus atlieka pasieniečiai, kokios yra jų funkcijos. Dialogo būdu gimnazijos moksleiviai su lektore aptarė kelią pasieniečio profesijos link, aiškinosi, kodėl verta rinktis pasieniečio profesiją. Mokiniai uždavė nemažai jiems rūpimų klausimų bei aktyviai atsakinėjo į lektorės pateikiamus klausimus. Didelio susidomėjimo sulaukė vaizdo įrašas su Valstybės sienos pažeidėjais. Pasirodo, mūsų Valstybės sieną bando kirsti ne tik nelegalūs emigrantai, bet ir nemažas būrys įvairių gyvūnų.
J. Gečevskė atkreipė mokinių dėmesį į tai, jog pasieniečiu ketinantys tapti asmenys privalo būti dori, sąžiningi, nepriekaištingos reputacijos. Lydimi gerų emocijų, susitikimo dalyviai buvo pakviesti gegužės 29 d. atvykti į atvirų durų dieną Pasieniečių mokykloje ir vietoje susipažinti su studijų aplinka, mokymų baze, o norintiems bus suteikta galimybė pateikti prašymą mokytis Pasieniečių mokykloje.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti