Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

Ne viskas, ką matai, yra tiesa....

 
Publikuota: 2024-04-16
Balandžio 12 d. 7a klasė su mokytoja Jolanta Pacyno ėjo į LRT televizijąiš vidaus pasižiūrėti, kaip atrodo darbas kitoje televizoriaus ekrano pusėje. Labiausiai nustebino studija, iš kurios transliuojama „Panoramos“ programa. Sužinota, kad darbas televizijoje yra labai įtemptas ir viena klaida gali kainuoti labai daug.
Gidė pasakojo apie 1991 metų sausio įvykius, parodė studiją, iš kurios buvo transliuojama televizija iki okupacijos, ir koridorių, kuriuo ėjo sovietų kareiviai.
LRT turi didžiausią Baltijos šalyse studiją, kurioje buvo įrašyti net Eurovizijos atrankos dalyviai.
Mokiniams buvo pademonstruota , kaip naudojant šviesas ir kameras galima užmaskuoti ir pakeisti kambario ar pastato foną. - tada  žiūrint televizorių atrodo, kad studija didžiulė, bet itai apgaulinga..
Televizijoje mokiniams labai patiko, dabar žiūrėdami televizorių ar klausydami radijo jie supras, kad kitoje ekrano pusėje darbai verda.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti