Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

Kvantinės technologijos su dr. Mažena Mackoit-Sinkevičiene

 
Publikuota: 2024-03-07
Vasario 29 dieną mūsų gimnazijos mokiniai prisimins ilgai, nes šią dieną talentinga ir charizmatiška mokslininkė  dr. Mažena Mackoit-Sinkevičienė skaitė paskaitą “Kvantinės technologijos: lyriškai apie fiziką”. Šiuo metu Mažena Mackoit-Sinkevičienė yra Fizinių ir technologijos mokslų centro mokslininkė.  Ji yra ir  Lietuvos fizikų draugijos  viceprezidentė ir Pasaulinės kvantinės dienos judėjimo Lietuvos atstovė ir koordinacinio komiteto narė. (Daugiau informacijos apie dr. Maženą Mackoit-Sinkevičienę  https://www.drmazenams.com/apie-mane/ ).
Mokslų daktarės įžvalgos ir pasakojimo stilius paliko moksleiviams neišdildomą įspūdį. Jos pasakojimas apie sudėtingus kvantinės fizikos aspektus buvo lyriškas ir įtaigus, leidžiantis mokiniams įsitraukti ir suvokti šias sudėtingas temas. Paskaitos metu mokslininkė padovanojo aktyviausiems moksleiviams vertingas knygas už teisingus atsakymus į fizikinius klausimus. 
Nuoširdžiai dėkojame dr. Maženai Mackoit-Sinkevičienei už mokslo populiarinimą, už galimybę pasiklausyti dalyvauti jos paskaitos, kuri ne tik padėjo geriau suprasti nagrinėjamas temas, bet ir suteikė motyvacijos ir įkvėpimo tolimesniam mokymuisi ir siekiui suprasti pasaulį. 
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti