Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

Nepamirštamas nuotykis Varšuvoje: Marijos Sklodovskos-Kiuri šešėlyje

 
Publikuota: 2023-11-06
Praėjusią savaitę keletas 8a klasės mokinių su fizikos mokytoja Alina Makovska keliavo į Varšuvą.
Kelionę aprašė 8a klasės mokinė Aneta Monikailo. Mūsų kelionė virto nepamirštamu nuotykiu. Pagrindinis šios kelionės tikslas buvo daugiau sužinoti apie Marją Skłodovską-Kiuri. Pamoka prie Kiuri paminklo buvo mūsų fantastiškos kelionės pradžia. Sužinojome apie šią puikią mokslininkę, jos gyvenimą ir pasiekimus - kad du kartus laimėjo Nobelio premiją.
Kita mūsų stotelė buvo Koperniko mokslo centre. Ši vieta – tikras rojus jauniesiems tyrinėtojams. Turėjome galimybę eksperimentuoti  ir tyrinėti mokslo ir technologijų paslaptis.
Tada mūsų kelionė tęsėsi planetariume „Koperniko dangus“. Ten mus žiūrėjome mokomąjį filmą „Keliautojas: nesibaigianti kelionė“, kuris mums atsivėrė begale žvaigždžių ir planetų.
Viena įdomiausių ir gražiausių akimirkų buvo Varšuvos apžvalga iš Kultūros ir mokslo rūmų 30-to aukšto. Iš šios perspektyvos miestas atrodė kaip nesibaigiantis kelių, pastatų ir žmonių labirintas. Taip pat turėjome galimybę aplankyti Varšuvos Nacionalinį technologijos muziejų, kuriame yra daugiau nei 15 000 įvairiausių eksponatų, įskaitant astronomijos ir fizikos, kalnakasybos ir metalurgijos, informatikos, radijo inžinerijos, transporto ir energetikos. Mokiniai galėjo patyrinėti technikos istoriją, susipažinti su ryšių, transporto ir kitų sričių raida.
Mums ši kelionė buvo ne tik puiki galimybė mokytis ir tobulėti, bet ir įkvėpimas siekti žinių bei aistros mokslo ir technologijų pasaulyje. Varšuva ir jos žavios vietos paliko mums ilgalaikį įspūdį, o pamoka apie Mariją Skłodovską-Kiuri buvo vertingas priminimas apie mokymosi ir atradimų galią. Į Vilnių grįžome kupini įspūdžių.
Dėkojame fizikos mokytojai Alinai Makovskai už nuostabią kelionę!
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti