Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

...NEKEISKITE TIKSLO – KEISKITE VEIKSMŲ PLANĄ...

 
Publikuota: 2023-10-11
Mūsų gimnazijos III klasės mokinė Alina Kuznetsova yra 2 tarptautinių projektų dalyvė, kuriai labai artima Konfucijaus mintis: „Kai manote, kad tikslas nepasiekiamas, nekeiskite tikslo – pakeiskite veiksmų planą“.
Alinos mintys apie nuveiktus darbus: „Pirmasis projektas – AFS Global STEM Accelerators programa (bendradarbiaujama su Pensilvanijos universitetu JAV). Šio projekto tikslas – skirti laiko kritinių įgūdžių tobulinimui, tobulėjimui STEM srityse, globalių kompetencijų ugdymui ir socialiniam poveikiui (kurta bendradarbiaujant su Pensilvanijos universitetu). Dalyviai tobulina savo STEM žinias ir įgūdžius naudodami interaktyvią praktinę mokymo programą, kartu ugdydami svarbias pasaulines kompetencijas, įskaitant problemų sprendimą, analitinius įgūdžius, tarpkultūrinį supratimą ir diplomatinių įgūdžių ugdymą.
Antrasis projektas – „Pakeisk pasaulį. Jungtinių Tautų modelis. „Niujorkas 2024“
„Pakeisk pasaulį“ – tai galimybė plėtoti ir mokytis santykių su kitokio mąstymo žmonėmis. CWMUN – tai renginys, kuriame studentai, politikos lyderiai, sporto čempionai ir geopolitikos ekspertai susitinka aptarti ateities, bendradarbiavimo ir darnaus vystymosi. Jungtinių Tautų modelis – tai edukacinis modeliavimas, kurio metu mokiniai gali sužinoti apie diplomatiją ir tarptautinius santykius. MUN moko dalyvius tyrinėjimo, kalbėjimo, diskusijų ir rašymo įgūdžių, taip pat kritinio mąstymo, komandinio darbo ir vadovavimo įgūdžių. Juo siekiama sudominti studentus ir suteikti jiems gilesnį supratimą apie dabartines pasaulio problemas.
Esu labai dėkinga mūsų gimnazijai, kuri man labai padėjo ir palaikė tiek žodžiais, tiek darbais. Tai, ką darote, kaip remiate jaunąją kartą, nusipelno didžiausio pripažinimo ir pagarbos! Labai džiaugiuosi, kad man pasisekė tapti bendruomenės dalimi. Labai ačiū!“
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti