Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

2022 M. TOLERANCIJOS DIENOS SIMBOLIS – NAMAS

 
Publikuota: 2022-11-17
Gimnazijoje šauniai paminėta tarptautinė Tolerancijos diena.
1995 m. UNESCO įsteigta švente siekiama skatinti pagarbą, pripažinimą ir vertinimą turtingai pasaulio kultūrų įvairovei.
2022 metų Tolerancijos dienos idėja – Tolerancijos namas. Mokytojai su mokiniais kalbėjo apie savąją aplinką, ten, kur gyvename.   Gimnazijos bendruomenė  aktyviai  puošė mokyklą, vyko diskusijos, ar mokiniai pastebi, atkreipia dėmesį į žmonių tarpusavio santykius, tolerancijos / netolerancijos atvejus. Su vyresnių klasių mokiniais aptarti pavyzdžiai iš totalitarinių valstybių istorijos, kuomet daugeliu atvejų žmonės nebuvo saugūs savo namuose. Nes šių metų Tolerancijos dienos ženklas namas – skirtas aptarti tai, jog žmonės gyvena visuomenėje, kaip daugiabučiame name, kuriame kaimynai skirtingi, bet tai netrukdo bendrauti, gyventi kaimynystėje. Tačiau kartais žmonių skirtingumas sukelia kitiems pyktį. Tad per Tolerancijos namo simbolį kviesta diskutuoti apie skirtingus požiūrius, situacijas iš šių dienų aktualijų bei pavyzdžių iš istorijos.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti