Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

KAZIUKAS MOKYKLOJE - TAIP PAT TRADICIJA

 
Publikuota: 2022-03-09

 Kovo 4-oji yra šv. Kazimiero, Lenkijos ir Lietuvos globėjo, diena. Viena iš Vilniaus tradicijų, siejama su šia figūra – Kaziuko mugė, vykstanti jau daugiau kaip 100 metų. Jau seniai tradicinė Kaziuko mugė ir mūsų gimnazijoje.

„Kaziuko mugę rengėme dar vidurinėje mokykloje: iš pradžių tai buvo nedidukė, tik pradinėms klasėms skirta šventė, o dabar ji išaugo ir apima visą mokyklą“, – sako direktorius Valerijus Jaglinski.
Šiais metais mokiniai paruošė daug gėrybių: tradicinių meduolių širdelių, spurgų, naminių kepinių ar ledinukų. Netrūko ir velykinių margučių, savų rankdarbių bei loterijos.

Be malonumo, kad prekė buvo mupirkta, mugės tikslas daug didesnis: mokiniai mokėsi apskaičiuoti išlaidas, pelną, ir ugdėsi gebėjimą parduoti savo prekę. Visa tai glaudžiai susiję su gimnazijos praktikuojamais novatoriško verslumo sampratos elementais.

 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti