Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

„Aktyviame kūne – aktyvus protas. Kaip fiziniam aktyvumui padeda informacinės technologijos?“

 
Publikuota: 2021-12-15

 Vilniaus Simono Konarskio gimnazijos mokytojai pertraukų metu siūlo ir parenka mokiniams aktyvias veiklas. Esant palankioms oro sąlygoms pradinukai pertraukų metu žaidžia lauke. Vyresniųjų klasių mokiniai turi galimybę pertraukų laiką praleisti sporto salėje – žaidžia tinklinį, kvadratą.

Mūsų gimnazijos koridoriuose kabo televizoriai su Wifi, kuriuos naudojame aktyvioms pertraukoms. Mokiniai kartu su mokytojais ilgųjų pertraukų metu šoka, atlieka aerobikos pratimus arba šiaip rengia mini diskotekas. Aktyviosios pertraukos su yotubu yra labai patrauklios mokiniams, jie jų labai laukia. Vos pasigirsta ritminga muzika, tuoj koridoriuje išsirikiuoja būrys mokinių. Ateityje planuojame įrašyti savo kurtus šokius, pratimus ir, patalpinus juos youtubo kanale, įrašais dalintis su kitais mokiniais. Su vaikais kartu šoka ir sportuoja mūsų gimnazijos mokytojai. Visi pasikrauna pozityviomis emocijomis ir su šypsenomis grįžta į klases.
Šiais mokslo metais pradinukai pristatė savo projektus mokyklos dalyvaujamajame biudžete. Dauguma mokinių prabalsavo už projektą susijusį su aktyviomis pertraukomis. Mokiniai pasirinko grindų lipdukus koridoriams, kas dar kartą įrodo, kad mūsų gimnazijos mokiniai nori judėti, sportuoti, aktyviai leisti laiką.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti